Volg Rutger Bakt:

Gegrilde ananas met romige hangop – recept

14 juli 2017 | Desserts, Recepten | 3 reacties

gerilde ananas

 

Dit heerlijke BBQ-dessert is goed voor te bereiden en makkelijk om te maken. Het is een lekker fris dessert met mooie smaken. Als je geen barbecue hebt kun je de ananas ook prima in een grillpan of op een elektrische grill bereiden. De fijngehakte munt maakt dit zomerse dessert helemaal af!

 

Ingrediënten

Voor de ananas

  • 2 el honing
  • ¼ tl kaneel
  • scheutje rum, optioneel
  • 1 ananas, schoongemaakt en in de lengte in acht parten gesneden

Voor de romige hangop

  • 150 ml slagroom
  • 40 gr suiker
  • ¼ vanillestokje, merg
  • 250 gr hangop

Verder nodig

  • paar blaadjes munt, fijngehakt

 

Bereiding: Gegrilde ananas met romige hangop.

Meng de honing, kaneel en eventueel de rum in een (oven)schaal. Voeg de stukken ananas toe en wentel deze door het mengsel. Laat de ananas 15 minuten marineren.

Klop de slagroom met de suiker en het vanillemerg op. Roer de hangop los en spatel daar vervolgens de opgeklopte slagroom door.

Verhit een grillpan of barbecue. Grill de stukken ananas aan alle zijden tot ze karamelbruin zijn. Serveer de gegrilde ananas met de romige hangop en garneer alles met wat gehakte muntblaadjes.

 

Foto: Erik Spronk

 

Vorige post Volgende post
Deze maand is Het hartige bakboek uitgekomen! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

3 reacties

  • Beantwoorden jonna@burgertrutjes 15 juli 2017

    Ben gek op ananas, maar heb het nog nooit gegrild gegeten. Een lekker en makkelijk toetje 🙂

  • Beantwoorden Ramon van Schendel 16 juli 2017

    Hallo Rutger,

    Vandaag je creatie gemaakt met een kleine wijziging. Ik heb de hangop vervangen door kwark omdat ik de hangop niet kon vinden. De reacties waren overweldigend, iedereen vond het heerlijk! Dank je wel voor het delen van het recept. Ga zo door.

    • Beantwoorden Rutger 19 juli 2017

      Super om te horen! Graag gedaan!

    Laat een reactie achter