Volg Rutger Bakt:

Frambozen marshmallows met kokos

26 augustus 2018 | Friandises, Recepten | 6 reacties

Frambozen marshmallows met kokos

 

Deze zelfgemaakte frambozen marshmallows zijn echt waanzinnig lekker en heel leuk om te maken! Sinds ik heb ontdekt hoe makkelijk en leuk het is om zelf marshmallows te maken wil ik het liefst heel veel verschillende smaken en combinaties uitproberen. Eerder maakte ik deze marshmallows met vlierbloesem, ook heel erg lekker!

 

Ingrediënten

Voor het marshmallow-mengsel

  • 200 gr (diepvries)frambozen
  • 7 blaadjes gelatine (11,6 gr)
  • 200 gr suiker
  • 150 gr glucosestroop
  • 50 ml water

Verder nodig

  • 150 gr geraspte kokos

 

Frambozen marshmallows met kokos

 

Bereiding: Frambozen marshmallows met kokos

Doe de frambozen in een steelpannetje en verwarm deze al roerend. Breng de frambozenmassa aan de kook en laat het 2-3 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en wrijf de frambozen door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Weeg 100 gram van de frambozenmoes af en doe dit – samen met de gelatineblaadjes – in de kom van een standmixer (of een andere grote kom, indien je met een handmixer werkt). Laat de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten weken in de frambozenmoes.

Doe de suiker, glucosestroop en het water in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Meet de temperatuur van de suikersiroop met een (suiker)thermometer. Kook de siroop tot 121 °C.

Zet de mixer aan en begin met het kloppen van het frambozen-gelatine mengsel. De blaadjes zullen nog niet oplossen, dat komt zo. Als je dit recept met een handmixer maakt is het handig om bij deze stap iemand om hulp te vragen. Giet de suikersiroop van 121 °C geleidelijk en al kloppend bij het frambozenmengsel. Zet de mixer op de hoogste stand en klop het mengsel door tot een luchtig marshmallowmassa. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Doe de frambozenmarshmallow in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 ½ centimeter en spuit doppen van het mengsel op een stuk bakpapier. Bestrooi de doppen met geraspte kokos en laat ze daarna een nacht rusten op kamertemperatuur. Haal de frambozenmarshmallows voorzichtig van het bakpapier en druk ook de onderkant in de geraspte kokos. Bewaar de marshmallows luchtdicht verpakt op kamertemperatuur.

 

Foto’s: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

6 reacties

  • Beantwoorden Loïs 26 augustus 2018

    Waar koop je glucosestroop??

    • Beantwoorden Rutger 16 september 2018

      Bij de toko of bij bijvoorbeeld baktotaal.com

  • Beantwoorden Sanne 27 augustus 2018

    Dag Rutger, kan je de glucosestroop ook vervangen? zo niet, is het te koop in de supermarkt?

    • Beantwoorden Rutger 16 september 2018

      Vervangen is lastig, althans voor dingen die makkelijk in de supermarkt te vinden zijn.

  • Beantwoorden Katinka 29 augustus 2018

    Dag Rutger,
    Dit ziet er geweldig uit. Ik ben vegetariër en gebruik geen gelatine. Is er ook een wijze om zonder gelatine marshmallows te maken?

    • Beantwoorden Rutger 16 september 2018

      Hoi! Het moet ook met agar agar kunnen denk ik, alleen heb ik dat nog nooit geprobeerd.

    Laat een reactie achter