Volg Rutger Bakt:

Frambozen botercrème – recept

4 april 2018 | Basisrecepten, Recepten | 2 reacties

Frambozen botercrème

 

Botercrème kun je natuurlijk heel veel verschillende smaken geven. Framboos is daarbij echt één van mijn favorieten. Het maakt de botercrème heerlijk fris en licht van smaak. Daar komt bij dat het een smaak is die heel veel mensen lekker vinden, dus je zit eigenlijk altijd goed met deze frambozencrème. Heb je liever een aardbeien botercrème? Gebruik dan 150 gram (diepvries)aardbeien in plaats van de frambozen en verwerk die op dezelfde manier.

Gebruik deze frambozencrème bijvoorbeeld als vulling van een stapeltaart, om cupcakes mee op te spuiten of om een opgerolde cake mee te vullen. Voor dit recept kun je zowel botercrème op basis van banketbakkersroom of botercrème op basis van Italiaanse meringue gebruiken. Beide kun je gewoon met vanille maken, die smaak past heel goed bij de framboos. Zelf vind ik de crème op basis van de Italiaanse meringue het lekkerste, die is niet zo zwaar en heerlijk fluffy van structuur. Beide soorten kun je ook goed invriezen, om later nog te gebruiken.

 

Ingrediënten

 

Bereiding: Frambozen botercrème

Doe de frambozen met een eetlepel suiker en het citroensap in een steelpannetje en breng deze al roerend aan de kook. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken en roer het daarbij regelmatig door. Druk het mengsel vervolgens door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Laat de frambozenpulp afkoelen tot kamertemperatuur.

Maak de botercrème volgens 1 van de twee recepten en klop op het eind de frambozenpulp erdoor. Let erop dat die niet te koud of te warm is, anders kan de crème gaan schiften of juist te slap worden. Mocht dit gebeuren, check dan deze bakhulp voor uitleg hoe je dat kunt oplossen.

 

Foto: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel komt binnenkort uit! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Reserveer hem hier!

Bekijk ook:

2 reacties

  • Beantwoorden Bianca van Baar 14 mei 2018

    Zou ik de frambozen ook kunnen vervangen voor blauwe bessen? Ik ben opzoek naar een vulling voor een taart die blauw is. Daarom dacht ik aan blauwe bessen.

    • Beantwoorden Rutger 21 mei 2018

      Dat kan, alleen hebben blauwe bessen een minder uitgesproken smaak. En omdat je het door de crème gaat doen ben ik bang dat er vrij weinig smaak overblijft. Ook zal de crème niet heel erg blauwe worden van de bessen denk ik.

    Laat een reactie achter