Volg Rutger Bakt:

Eton mess – recept

18 juli 2017 | Desserts, Recepten | 13 reacties

Eton mess

 

Soms kan simpel zo lekker zijn! Bij Eton mess is dat zeker het geval! Dit inmiddels klassieke dessert is niets meer dan aardbeien, slagroom en knapperig schuim. Het schuim kun je zelf maken, maar het gaat ook prima met gekochte meringues. Heerlijk om op een grote schaal te serveren en met z’n allen van te genieten! Met dit recept maak je genoeg voor 4 tot 6 personen. Wil je wat variatie? Maak dan deze Eton mess met roos en framboos of deze met sinaasappel.

 

Ingrediënten

 

Bereiding: Eton mess

Klop de slagroom met de suiker stijf. Verbrokkel de meringues (niet te fijn). Meng de slagroom met 3/4e van de meringue en de aardbeien. Schep het mengsel op een schaal of in glaasjes en bestrooi het met de overige meringue. Serveer het gelijk.

 

Foto: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Deze maand is Het hartige bakboek uitgekomen! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

13 reacties

  • Beantwoorden Stef 18 juli 2017

    Echt super! Je hebt op deze website alleen maar lekkere recepten en doordat er een goede uitleg is, is het niet zo moeilijk om alles te maken. Echt Top

    • Beantwoorden Rutger 19 juli 2017

      Dankje! Dat vind ik heel tof om te horen!

  • Beantwoorden Marrije 18 juli 2017

    Ander zomerfruit er bij is ook lekker (bosbessen, frambozen, bramen, aalbessen, enz.). Met verschillende soorten fruit vind ik het er visueel ook feestelijker uit zien.
    Andere variatietips: kleine blokjes cake, ongezouten gehakte pistachenootjes, sausje van gepureerde mango met een beetje limoensap.
    Perfect dessert voor een (grote) groep na bijvoorbeeld een bbq-feestje. Het is zo gemaakt, ziet er feestelijk uit en iedereen kan opscheppen naar smaak.

    • Beantwoorden Rutger 19 juli 2017

      Lekkere variaties allemaal!

  • Beantwoorden nel 19 juli 2017

    dit ie een variatie op het recept zoals ik het al heel lang ken, namelijk met granaatappelen, heerlijk dat zure en het zoet door elkaar, dit lijkt me wel heel erg zoet maar ook lekker!

    • Beantwoorden Rutger 19 juli 2017

      Erg lekker ook met granaatappel erdoor, alleen houdt niet iedereen daarvan, vandaar dit basisrecept. Het is ook erg lekker om er nog wat gepureerde frambozen doorheen te scheppen.

  • Beantwoorden R.van Zwieten 19 juli 2017

    De recepten zijn duidelijk beschreven maar als je een recept wil hebben moet je zeven blad zijdes af drukken dat is mij te veel voor een caramel slof

    • Beantwoorden Rutger 19 juli 2017

      Helaas is het nog niet gelukt om een goede afdrukversie te maken. Dat lijkt makkelijk, maar is helaas wat omslachtig. Er wordt aan gewerkt! Je kunt de tekst altijd kopiëren naar bijvoorbeeld WORD en het vanuit daar uitprinten.

  • Beantwoorden Marleen 19 juli 2017

    Kan dit van te voren gemaakt worden?

    • Beantwoorden Rutger 19 juli 2017

      Alle losse componenten wel, maar doe ze dan pas vlak voor het serveren door elkaar. Anders wordt de meringue zacht en dat zou jammer zijn, juist dat contrast is zo lekker!

  • Beantwoorden Arja 19 juli 2017

    Gauw weer eens maken, heerlijk 🙂

  • Beantwoorden Sandra 28 juli 2017

    Wil je met me trouwen

    • Beantwoorden Rutger 31 juli 2017

      Hahaha, ik denk dat mijn vriend daar niet heel blij mee is 🙂

    Laat een reactie achter