Volg Rutger Bakt:

crêpes – recept

22 maart 2017 | Desserts, Ontbijt, Overig, Recepten | 4 reacties

crepes

 

Een bekend beeld dat op bijna iedere straathoek van Parijs te zien is. Met een sierlijke beweging wordt het beslag door middel van een houten schraper uitgesmeerd en vervolgens gebakken tot een prachtige crêpe. Pas als je de krant er door kunt lezen is deze Franse pannenkoek het allerlekkerst. Met dit recept bak je zelf de lekkerste echte Franse crêpes! En ik heb er een aantal hele lekkere serveersuggesties bijgezet!

 

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 200 gr bloem
  • 4 eieren
  • 3 el suiker
  • ¼ tl zout
  • 500 ml melk
  • 60 gr boter, gesmolten
  • eventueel een smaakmaker, zoals vanille-extract, oranjebloesemwater, rum of cognac.

Verder nodig

  • boter, om in te bakken

 

Beredeiding: Crêpes

Doe de bloem, eieren, suiker, het zout en ¼ van de melk in een kom en mix dit tot een homogene massa. Voeg geleidelijk aan de rest van de melk toe tot een klontjesvrij beslag. Voeg als laatste, al mixend, de gesmolten boter door het beslag en klop dit nog even goed door. Laat het beslag minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm een grote crêpe- of koekenpan of een crêpeplaat op middelhoog vuur en smelt hierin een klontje boter. Giet wat van het beslag in de pan en verdeel het gelijk tot een dun laagje over de gehele pan. Bak de crêpe tot de bovenkant droog is en keer deze dan met behulp van een spatel. Bak vervolgens kort op de andere zijde en serveer de crêpe (lauw)warm.

 

Serveersuggesties:

Goede combi’s:

  • suiker, citroen en boter
  • aardbeien, chocoladesaus en vanille-ijs Banaan
  • nutella® en opgeklopte slagroom

 

Foto: Harold Pereira
Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

4 reacties

  • Beantwoorden Coby bock 22 maart 2017

    Dank dit ga ik vanavond gelijk maken.
    Ik maak de helft want dat is denk ik genoeg voor ons tweetjes

    groetjes

  • Beantwoorden kitty 6 mei 2017

    ga ik meteen maken

  • Beantwoorden Iemand 10 oktober 2017

    jeeeee

  • Beantwoorden Eric 18 oktober 2018

    Ik mis sinasappel en cointreau, dat is toch een klassieker.

  • Laat een reactie achter