Volg Rutger Bakt:

Chocolade-botercrème op basis van banketbakkersroom – recept

4 maart 2018 | Basisrecepten, Recepten | 5 reacties

Chocolade-botercrème

 

Deze zijdezachte chocolade-botercrème is perfect om taarten mee af te smeren of te vullen en de crème is ook heel lekker als topping op bijvoorbeeld cupcakes. Met dit recept maak je echt een flinke hoeveelheid botercrème. Je kan er ook voor kiezen om het recept te halveren of om een gedeelte in te vriezen. Ingevroren chocolade-botercrème laat je ontdooien in de koelkast en vervolgens op kamertemperatuur komen. Klop de botercrème voordat je hem gaat verwerken nog kort los. Het basisrecept voor botercrème op banketbakkersroom vind je hier! En heb je problemen tijdens het maken van de botercrème? Check dan deze bakhulp!

 

Ingrediënten

  • 300 gr boter, op kamertemperatuur
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 recept banketbakkersroom, op kamertemperatuur
  • 300 gr pure chocolade, gesmolten

 

Bereiding: Chocolade-banketbakkersroom

Zorg dat de banketbakkersroom en de boter beide op kamertemperatuur zijn voordat je gaat beginnen. Klop de boter met de poedersuiker luchtig op. Voeg de banketbakkersroom daaraan toe en klop het geheel door. Klop geleidelijk aan de gesmolten chocolade door de botercrème. Blijf vooral doorkloppen, anders stolt de chocolade en krijg je stukjes chocolade in de crème. De botercrème is nu klaar om verder te verwerken. Als de botercrème gaat schiften is het mengsel te koud; zet de schaal dan even in wat warm water of zet een warme föhn op de schaal.

Foto: Erik Spronk

 

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel komt binnenkort uit! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Reserveer hem hier!

Bekijk ook:

5 reacties

  • Beantwoorden Lia Koorevaar 4 maart 2018

    Beste Rutger,
    Met dank voor je heerlijke recepten en je enthousiasme er nog steeds voor te gaan.
    Je bent mijn hoop dat je me kan helpen.
    Ik had een hete luchtoven. Prima. Mooie resultaten. Nu heb ik een combi magnetron.
    Ik heb geen ruimte meer voor een oven.
    En nu lukken mijn baksels niet meer.
    Ik vond het zo erg. Zo ontmoedigend. En ik bak zo graag. Weet jij raad. Ken je een bakboek voor de combi magnetron? Magnetron is mooi. Koken kan er ook in. Maar ik wil BAKKEN

    Al bij voorbaat bedankt.

    • Beantwoorden Rutger 4 maart 2018

      Hallo Lia. Helaas is de ovenkwaliteit van een combimagnetron niet altijd heel fijn. Het is een kwestie van uitproberen wat er nog lukt, maar daar kan ik je weinig bij helpen helaas. Zover ik weet zijn er geen speciale boeken voor. Hopelijk vind je toch nog wat bakplezier terug met je combimagnetron!

    • Beantwoorden Annelies 18 mei 2018

      Een combimagnetron heeft vaak een ovenfunctie met hete lucht. Ik zou om te beginnen de temperatuur 10% lager instellen dan waar in recepten om wordt gevraagd.

  • Beantwoorden Nancy 4 maart 2018

    Hoi Rutger,

    Ik wil graag dit recept koemelkvrij maken. Kan ik de roomboter vervangen voor margarine en de melk in de room voor soja of amendel melk?

    Groetjes,
    Nancy

    • Beantwoorden Rutger 4 maart 2018

      Dat kan zeker, alleen wordt de smaak dan natuurlijk wel iets anders.

    Laat een reactie achter