- Voor 4 superlekkere broodjes
- 4 Kwekkeboom Oven Black Angus kroketten
- 4 hamburgerbroodjes, zelfgebakken of gekocht
- Voor de mosterdsaus
- 2 flinke tl grove mosterd
- 4 el mayonaise
- ½ - 1 klein sjalotje, zeer fijn gesnipperd
- 1 ½ el verse bladpeterselie, fijngehakt
- peper & zout
Er zijn maar weinig snacks waar ik zo blij van word als een goede kroket! Knapperig van buiten met een heerlijke volle ragout als vulling. Ik hou er van! En in combinatie met een mooi broodje en een fijne saus komt een goede kroket echt goed tot zijn recht!
Met de nieuwe Oven Black Angus kroketten maakt Kwekkeboom het ons wel heel gemakkelijk om thuis te genieten van heerlijke kroketten. De kroketten zijn – zoals de naam al doet vermoeden – geschikt voor de oven en de airfryer. Dat scheelt een hoop gedoe met een frituurpan of pannetje met olie op het gas. Door een speciale techniek – de Crisp Sensation – die Kwekkeboom heeft toegepast, zijn de kroketten super krokant. Samen met de mooie vulling van black angus vlees levert dit dus een heerlijke kroket op! De black angus runderen uit Zuid-Amerika – die voor deze kroketten worden gebruikt – grazen het hele jaar door buiten en krijgen natuurlijke voeding.
Voor mijn ultieme broodje kroket heb ik de Black Angus kroket gecombineerd met een heerlijk hamburgerbroodje en zelfgemaakte mosterdsaus. Je kunt de hamburgerbroodjes zelf bakken of kopen. Zorg in dat laatste geval wel voor goede – bij voorkeur van een bakker – en niet de droge voorverpakte die al weken in het schap liggen. Geniet van dit ultieme broodje kroket!
Broodje Black Angus kroket met mosterdsaus
Meng voor de mosterdsaus de mosterd met de mayonaise, het gesnipperde sjalotje en de fijngehakte peterselie. Breng de mosterdsaus op smaak met peper & zout.
Maak je de Black Angus kroketten in de airfryer, verwarm deze dan voor op 200 °C en bak de kroketten 10 minuten. Bereid je ze in de oven, bak ze dan 13 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C.
Snijd de hamburgerbroodjes open, doe de Black Angus kroket ertussen en schep er een flinke lepel mosterdsaus op.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hi Rutger,
Is dat even een tegenvaller ?
Ik dacht, WoW een kroketten recept van Rutger; lijkt me heerlijk...
Nu heb ik trek gekregen in die, door jou aangeprezen, van buiten knapperige kroket met die heerlijje volle ragout van binnen maar, helaas alleen in Nederland te koop :-)
Nu hoop ik dat je voor al die teleurgestelde, in het buitenland wonende, Rutgerbakt fans een keer een goed kroketten recept wilt publiceren ;-)
Groetjes Willemijn
BeantwoordenAan onderstaande reacties te zien, was mijn opmerking niet bepaald onnodig... En dan was die van mij nog met een knipoog geschreven.
Jammer Wim, dat jij geen humor hebt ?
Groeten Willemijn
Ik vind het juist tof dat Rutger wel denkt dat zijn boeken en blog WEL gebruikt worden door thuisbakkers, waarvoor dank. Dus vind Wim's reactie een tikkeltjej overdreven
BeantwoordenDit is een wel hele lange ster en/of reclamestunt. Wellicht zijn de kroketten lekker, maar de “sterspot” lust ik niet. Jammer ik heb een hoge pet van je op.
BeantwoordenOm te kunnen zorgen dat iedereen gratis van mijn recepten kan genieten moet ik af en toe ergens inkomsten uithalen. In dit geval heb heb ik gekozen voor een samenwerking met dit merk, waar ik zelf ook achter sta.
BeantwoordenHet gaat al fout bij iets wat op Van Dobben lijkt of zo'n boomstam van Kwekkenboom. Een kroket bevat lekker draadjes vlees en niet van die gore bij elkaar geslagen blokjes vlees waarvan je de structuur niet kan herleiden. Zon commercieel stukje korst met 50% bloem gemengt met wat boullion uit een pakje, laat ze dat maar boven de rivieren eten! Bourgondische vlees kroketten van Ad van Geloven, die zouden jullie een keer moeten proeven.
BeantwoordenDat is het verschil tussen de slagers en de bakkerskroket. Slagerskroketten bevatten draadjesvlees, bakkerskroketten als Van Dobben en Kwekkeboom bevatten stukjes gegaard vlees. Welke je het lekkerste vindt is een kwestie van smaak.
BeantwoordenHier in Italië helaas ook niet. Laatst zelf geprobeerd, was niet slecht, maar moet recept nog verbeteren.
Ook tips paté welkom. ;-)
U kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.