Volg Rutger Bakt:

Bananabread wafels – recept

10 januari 2017 | Overig, Recepten | 11 reacties

wafels bananenbrood

 

Ben jij ook zo’n fan van bananenbrood? Dan weet ik zeker dat je deze wafels ook superlekker gaat vinden. De wafels zijn geïnspireerd op banana bread en zijn echt de moeite waard om te bakken. Het recept is bedacht door Pauline Weuring van Uit Paulines Keuken. Zij bracht vorig jaar het boek Feel Good Food uit dat vol staat met lichte en makkelijke recepten waar je blij van wordt. De recepten zijn duidelijk beschreven en voorzien van prachtige foto’s, waardoor je er gelijk zin in krijgt!

 

Ingrediënten

Voor de wafels

  • 2 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 160 ml (plantaardige) melk
  • 75 gr amandelmeel
  • 75 gr boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 40 gr hazelnoten, gehakt
  • 40 gr pure chocolade, gehakt
  • 1 el zonnebloemolie
  • snuf zout

Verder nodig

  • bakspray of olie, om in te vetten

 

Bereiding: Bananabread wafels

Pureer de bananen samen met het ei en de (plantaardige) melk glad met een staafmixer.

Voeg het amandelmeel, het boekweitmeel, het bakpoeder, de koekkruiden en een snuf zout toe. Meng alles met een garde door elkaar.

Voel een eetlepel olie en de gehakte hazelnoten en pure chocolade bij het beslag. Meng kort.

Verhit je wafelijzer en vet dit in met bijvoorbeeld een bakspray. Verdeel een flinke lepel van je beslag over je wafelijzer. Bak de wafels in ongeveer 3 tot 4 minuten goudbruin. Laat ze iets afkoelen. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Serveer eventueel met ahoornsiroop.

Heb je geen wafelijzer? Dan kan je van hetzelfde beslag ook banana bread pancakes maken.

 

Nieuwsgierig geworden naar Feel good food? Kijk hier voor meer informatie!

 

 

Foto: Erik Spronk
Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

11 reacties

  • Beantwoorden Jo's Daughter 10 januari 2017

    Jammer dat ik geen wafelijzer heb, ze klinken heerlijk 🙂

  • Beantwoorden Heidi Sour 10 januari 2017

    Spelfoutje bij je ingrediënten 🙂

    • Beantwoorden Rutger 15 januari 2017

      Dankje! Ik heb het aangepast!

  • Beantwoorden jonna@burgertrutjes 11 januari 2017

    Hier ook geen wafelijzer, maar die moet er toch echt een keer gaan komen!

    • Beantwoorden Rutger 15 januari 2017

      Als pancakes zijn ze ook heel lekker!

  • Beantwoorden jolanda 28 januari 2017

    Kun je ipv amandelmeel en boekweitmeel ook gewoon bloem gebruiken? Wil niet nog meer ingredienten in mijn kast hebben.

  • Beantwoorden jolanda 28 januari 2017

    Kun je ipv amandelmeel en boekweit meel ook gewoon bloem gebruiken? Wil nml. niet nog meer ingredienten in mijn kast hebben.

    • Beantwoorden Rutger 1 februari 2017

      Ik denk dat het wel kan, maar heb het nog niet geprobeerd. De structuur zal dan wel iets anders worden.

  • Beantwoorden jolanda 1 februari 2017

    Ik heb het inmiddels geprobeerd en ze zijn dan ook erg lekker. Ik had bloem en tarwemeel gebruikt

  • Beantwoorden Laura 6 februari 2017

    Wat en goed idee om van oude bananen af te komen.. En een wafelijzer is zo gekocht op marktplaats ofzo. Ik heb de mijne ook voor 5 euro op de kop getikt!
    Echt een lekker receptje voor de zondag met een kopje thee.. Dankjewel Rutger!

  • Laat een reactie achter