Volg Rutger Bakt:

Appel-kersentaart op vijf manieren – recept

3 oktober 2017 | Recepten, Taart & gebak | 13 reacties

Appel-kersentaart op vijf manieren

 

Appels en kersen, ze vormen een geweldig duo, dat zeker in een taart onweerstaanbaar is. Voor deze appel-kersentaart heb ik het verse quiche & taartdeeg van Tante Fanny gebruikt. Doordat dit deeg heel mooi gelijkmatig is uitgerold is het perfect om taarten mee te decoreren. In onderstaand filmpje zie je vijf verschillende manieren waarop je deze appel-kersentaart af kunt maken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden! Gebruik geen kersen uit pot of blik, deze hebben minder smaak en bevatten te veel vocht. Natuurlijk kun je de kersen ook achterwege laten en vervangen door extra appel, peer of stukjes gedroogde abrikoos.

Voor welke taart zou jij kiezen?

 

 

Ingrediënten

Voor de taart

Verder nodig

  • boter, om in te vetten
  • 1/2 ei, losgeklopt

 

Bereiding: Appel-kersentaart op vijf manieren

Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en vet een taartvorm van ongeveer 22 centimeter in met boter.

Gebruik 1 rol quiche & taartdeeg om de vorm te bekleden, laat daarbij het deeg iets over de zijkant hangen. Meng het amandelspijs met het ei en verdeel dit over de bodem. Meng de appel met de kersen, de suiker, het kaneelpoeder en het custardpoeder goed door elkaar en doe deze vulling in de vorm. Bedek de vulling met de tweede rol vers deeg volgens één van de variaties in de video. Bestrijk de bovenkant tot slot met losgeklopt ei en zet de taart iets onder het midden in de oven. Bak de appel-kersentaart in 50 tot 60 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Bewaar de restjes deeg in de koelkast, die kun je opnieuw uitrollen voor bijvoorbeeld een miniquiche.

 

 

Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny degen

 

Vorige post Volgende post
Het hartige bakboek is verkrijgbaar! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

13 reacties

  • Beantwoorden Marianne 3 oktober 2017

    Hoi Rutger, Een poosje geleden mailde je een lekker recept op je blog met Zeeuwse bloem en amandelspijs erin.
    Ik haal alle spullen in huis en nu kan ik je recept niet meer vinden.
    Mijn vraag is of jij weet welk recept dat is?
    Vriendelijke groet,
    Marianne Fons

  • Beantwoorden coby bock 3 oktober 2017

    Wat een handige appelschiller heb jij welk merk is dat .
    Of waar heb je het gekocht.
    Want er zijn er zo veel
    Alvast dank Rutger

    • Beantwoorden Rutger 11 oktober 2017

      Deze heb ik op kookwinkel.nl gekocht.

  • Beantwoorden Anneke van Eck 4 oktober 2017

    Beste Rutger
    Ik wil graag weten waar je dat deeg koopt
    M. V. G

    • Beantwoorden Arja 5 oktober 2017

      Anneke bij mij in diverse supermarkten: jumbo/ah/hoogvliet

    • Beantwoorden Rutger 11 oktober 2017

      Kijk even op de site van Tante Fanny (www.tantefanny.nl), daar staan alle verkooppunten.

  • Beantwoorden Arja 5 oktober 2017

    Deze ga ik zeker eens maken, wellicht in de herfstvakantie.Er zijn nu volop peren en appels, dus dat gaat er dan in.

  • Beantwoorden Cilke 5 oktober 2017

    Hallo
    Amandelspijs kan je dat klaar kopen ? Of moet dat zelf gemaakt van amandelpoeder ? Grtjs

    • Beantwoorden Ava 9 oktober 2017

      Hoi je wil vast antwoord van Rutger 😉 Maar van dr. Oetker kan je het kopen kant-en klaar. En anders zelf maken met suiker en amandelmeel en een klein beetje ei. Ik denk dat er online wel veel recepten voor te vinden zijn. ‘T is heel makkelijk 🙂

    • Beantwoorden Rutger 11 oktober 2017

      Dat kun je kopen in de supermarkt of bij de notenboer, of zelf maken met dit recept: https://www.rutgerbakt.nl/how-to-amandelspijs/

  • Beantwoorden Ava 8 oktober 2017

    Wat superleuk bedacht! Ik ga voor die met de bloemen of met de uitgestoken rondjes 😀

  • Laat een reactie achter