Volg Rutger Bakt:

Appel-kaneel Philadelphia cheesecake in glaasjes – recept

28 januari 2017 | Desserts, Recepten | 14 reacties

 

Zoals ik vorige week al vertelde ga ik de komende weken met verschillende bloggers cheesecake maken! Deze keer ben ik met Laura van laurasbakery.nl de keuken ingedoken! We maakten met Philadelphia deze frisse appel-kaneel cheesecake in glaasjes.

Mijn favoriete gebak is zonder twijfel appeltaart! Niet voor niets vind je daar dan ook veel verschillende recepten van terug op mijn blog. Grappig genoeg is de favoriete combinatie van Laura ook appel en kaneel. Daar ben ik eigenlijk heel blij mee, want dat bracht haar op het idee voor deze gruwelijk lekkere no-bake Philadelphia cheesecake met appel en kaneel. De Philadelphia in de vulling zorgt voor een mooie romige structuur, die heerlijk smaakt in combinatie met de koekkruimels en de gekarameliseerde appel. Dit recept is eigenlijk een soort appeltaart in glaasjes en het is ook nog eens supermakkelijk te maken!

 

 

Ga je deze Philadelphia cheesecake in glaasjes ook maken? Of ga je aan de slag met een ander Philadelphia cheesecakerecept? Deel dan een foto van jouw cheesecake met #MijnPhiladelphiaCheesecake op social media!

 

Ingrediënten

Voor de cheesecakejes

  • 125 gr (haver)koekjes
  • 200 gr Philadelphia naturel
  • 50 gr fijne suiker + 1 el extra
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 tl kaneel
  • 125 ml slagroom

Voor de topping

  • boter, om in te bakken
  • 1 appel, geschild en in kleine stukjes
  • 1 tl kaneel

 

 

Bereiding: Appel-kaneel Philadelphia cheesecake in glaasjes

Verkruimel de koekjes en verdeel de kruimels over vier glaasjes.

Doe de Philadelphia, 50 gram suiker, het vanille-extract en de kaneel in een kom en roer deze door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom met een eetlepel suiker stijf op. Spatel beide mengsels door elkaar en verdeel het vervolgens over de glaasjes. Strijk de bovenkant glad en laat de cheesecake opstijven in de koelkast. De Philadelphia cheesecakejes moeten minimaal 2 uur opstijven, maar je kunt ze ook heel goed één of twee dagen van tevoren maken.

Maak vlak voor het serveren de topping voor op de Philadelphia cheesecake. Het is lekker als deze nog lauwwarm is bij het serveren. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de appel met de kaneel tot ze licht gekarameliseerd zijn. Verdeel het appelmengsel over de glaasjes en serveer het gelijk.

 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Philadelphia.

 

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

14 reacties

  • Beantwoorden Jonna@burgertrutjesNL 28 januari 2017

    Nooit gedacht dat je dit ook met Philadelphia kon maken. Lekker hoor!

  • Beantwoorden joke 28 januari 2017

    Ziet er verrukkelijk uit. Ga het zeker snel maken
    vraagje waar koop je die potjes ?

    • Beantwoorden Rutger 1 februari 2017

      Die potjes zie je regelmatig bij de Dille & Kamille of de Xenos.

  • Beantwoorden Homemade by Joke 31 januari 2017

    Ook natuurlijk even bij jou kijken naar de super lekkere appel-kaneel cheesecake 🙂
    Een verrukkelijke cheesecake en een erg leuk filmpje hebben jullie gemaakt.
    Groejtes, Joke

    • Beantwoorden Rutger 1 februari 2017

      Hoi Joke! Dankjewel! Ja ze zijn echt heel lekker! Begreep dat jullie er ook nog lekker van genoten hebben!

      • Beantwoorden Homemade by Joke 3 februari 2017

        Hahaha jij weet ook alles 😉
        Lau kwam ’s avonds eten bij ons en nam het toetje mee wat jullie gemaakt hebben.
        We hebben zitten smullen.

  • Beantwoorden Ineke Berenpas 6 februari 2017

    Gisteren vrienden te eten gehad en dit heerlijke toetje gemaakt. Niet in een potje met deksel, maar in een glaasje en afgedekt met plastic folie. Als bodem heb ik mijn eigen gebakken havermoutkoekjes gebruikt. Alles een dag van tevoren klaar gemaakt en voor het opdienen de appeltjes gekarameliseerd. Het resultaat was verrukkelijk!

    • Beantwoorden Rutger 9 februari 2017

      Wat leuk en lekker om te horen!

  • Beantwoorden Aline 19 juni 2017

    Dat ziet er heerlijk uit! Hoeveel glaasjes kun je hier ongeveer mee vullen?

    • Beantwoorden Rutger 26 juni 2017

      Het is voldoende voor 4 glaasjes!

  • Beantwoorden Ingrid Blondé 23 januari 2018

    Kan je ook de lege jampotjes van Bon Maman gebruiken, of zijn die te groot?

    • Beantwoorden Rutger 28 januari 2018

      Dat kan prima hoor! En anders vul je ze gewoon wat minder hoog.

  • Beantwoorden T van onlangs 28 januari 2018

    Wat voor koekje kan je er voor gebruiken als je geen haver koekje kunt krijgen(kopen)

    • Beantwoorden Rutger 28 januari 2018

      Eigenlijk is ieder koekje lekker, van spritsen tot bastogne en van speculaasjes tot gewone zandkoekjes.

    Laat een reactie achter