Volg Rutger Bakt:

Zomerse Philadelphia bruschetta – recept

19 juni 2017 | Hartig, Lunch, Recepten | 4 reacties

bruschetta gerookte kip avocado

 

De zomer komt er weer aan en dat vraagt natuurlijk om frisse en makkelijke recepten. Deze bruschetta’s die ik vandaag met je deel zijn dat zeker! Je hebt ze snel gemaakt en zijn perfect als lunch of als borrelhapje. Een bruschetta is een geroosterd en met olie bestreken sneetje (stok)brood, dat soms nog met een knoflookteen is ingewreven. Met de topping kun je volop variëren; gebruik eens gegrilde courgette of gerookte zalm. Ook erg lekker!

Voor de bruschetta’s heb ik Philadelphia Mediterrane Kruiden gebruikt. Deze roomkaas is op smaak gebracht met rozemarijn, tijm en basilicum en dat geeft het een heerlijke, rijke en kruidige smaak. Philadelphia Mediterrane Kruiden is een fijne basis voor een makkelijke en heerlijke lunch, door de kruiden in de roomkaas hoef je er namelijk zelf weinig andere smaken aan toe te voegen. De romige Philadelphia smaakt heerlijk op de knapperige geroosterde bruschetta’s. De mooie smaken van gerookte kip en avocado maken dit recept helemaal af. Door een klein beetje limoensap te gebruiken voorkom je dat de avocado verkleurt en het geeft een fijne frisse touch aan de topping. Gelukkig had ik na het maken van dit recept nog een bakje over, het is namelijk ook erg lekker in opgerolde wraps met sla en komkommer. Wat lijkt jou een lekkere combinatie met deze Philadelphia?

 

Ingrediënten

 

Bereiding: Zomerse Philadelphia bruschetta

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met olijfolie en leg ze op de bakplaat. Bak ze in 10 tot 15 minuten goudbruin en knapperig.

Bereid intussen de topping. Snijd de gerookte kipfilet en de avocado in kleine blokjes en meng ze met het limoensap en wat peper & zout. Besmeer de afgekoelde bruschetta’s met Philadelphia Mediterrane kruiden en top ze af met de gerookte kip en de avocado.

 

Foto: Erik Spronk

Dit artikel is gesponsord door Philadelphia

 

Vorige post Volgende post

Bekijk ook:

4 reacties

  • Beantwoorden Robin 19 juni 2017

    Oh wat ziet dat er lekker uit!

  • Beantwoorden Pien 19 juni 2017

    Wat een lekker idee! Ga ik dit weekend voor bij een borrel maken.

  • Beantwoorden Meike 20 juni 2017

    Gisterenavond gelijk gemaakt! Heerlijke combinatie! Prima voor deze warme dagen.

  • Laat een reactie achter