Volg Rutger Bakt:

Wentelteefjes van suikerbrood met kaneelijs – recept

12 december 2016 | Desserts, Recepten | 4 reacties

Wentelteefjes van suikerbrood met kaneelijs

 

Dit is een heel makkelijk recept en altijd door iedereen geliefd. Je hoeft er eigenlijk niks aan voor te bereiden en binnen een kwartier heb je het op tafel staan. In plaats van suikerbrood kan je ook rozijnenbrood, kerstbrood of brioche nemen, maar voor mij is deze versie met suikerbrood echt nummer 1!

 

Ingrediënten

Voor de wentelteefjes

  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 6-8 sneden suikerbrood

Verder nodig

 

Bereiding: Wentelteefjes van suikerbrood met kaneelijs

Doe de eieren en de melk in een platte schaal met opstaande rand en klop het door elkaar. Week de sneden suikerbrood in het eimengsel, maar niet te lang: het brood mag niet uit elkaar vallen.

Smelt in een koekenpan de boter en bak de wentel teefjes daarin tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Meng de suiker met de kaneel en bestrooi de warme wentelteefjes met de kaneelsuiker. Serveer de wentelteefjes (lauw)warm met het kaneelijs en desgewenst met gekarameliseerde appel.

 

Wentelteefjes van suikerbrood met kaneelijs

Foto’s: Erik Spronk
Vorige post Volgende post
In september komt Het hartige bakboek uit! Reserveer het hier!

Bekijk ook:

4 reacties

  • Beantwoorden Marjon Blokland 12 december 2016

    Leuk om te zien. Dit is precies wat ik als makkelijk dessert op 2e kerstdag ga maken (meer samenstellen). Alleen worden de appeltjes in de pan ook nog een beetje verwend met calvados. Zelf vind ik het kaneelijs van de appie zelf heel goed te doen.

    • Beantwoorden Rutger 12 december 2016

      Dat klinkt heerlijk met de calvados! Amaretto doet het er ook erg goed bij!

  • Beantwoorden Joke 14 december 2016

    Ooooooooo, jammy!
    Vandaag recept uitgeprint, in de keuken opgehangen en gemaakt.
    Snel en makkelijk
    Al rondkijkend in onze provisiekast zag ik nog een fles (sinaasappel) Cointreau staan.
    Dit over de wentelteefjes gesprenkeld. In 1 woord….. heerlijk
    Volgende keer ga ik het eens proberen met wat hazelnotenlikeur, koffielikeur of Bailey’s of …..
    Niet te vaak natuurlijk want het is en blijft niet alleen heel lekker maar ook een flinke calorieënbom. 🙂

    Dank je wel voor het recept Rutger.

    • Beantwoorden Rutger 15 december 2016

      Wat een lekkere toevoeging Joke! Dankjewel!

    Laat een reactie achter