Volg Rutger Bakt:

Vijf verschillende hartige hapjes met bladerdeeg!

11 mei 2017 | Hartig, Recepten | 6 reacties

bladerdeeghapjes

 

Vandaag laat ik je zien hoe je met hetzelfde basisrecept vijf verschillende soorten bladerdeeg hapjes kan maken. De basis van deze bladerdeeghapjes is het verse bladerdeeg van Tante Fanny. Doordat dit al uitgerold en op bakpapier in de koeling ligt kan je het gelijk verwerken. Wel zo makkelijk! Voor de vulling van de hapjes heb ik een tomatenpesto gebruikt, maar je kan eigenlijk elke pesto of tapenade gebruiken die je maar lekker vind. Je kan deze kant-en-klaar kopen of zelf maken, dat is helemaal aan jou. Eén ding is zeker, met deze hartige hapjes bij de borrel is iedereen blij!

 

 

Ingrediënten

 

Bereiding: Bladerdeeghapjes

Verwarm de oven voor op 220 ⁰C. Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.

Rol het verse bladerdeeg met bakpapier en al uit en verwerk het als in de video te zien is. De hoeveelheid pesto of tapenade die je gebruikt verschilt per variatie.

Bak de bladerdeeghapjes in 15-20 minuten goudbruin en knapperig.

 

Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny

 

 

Vorige post Volgende post

Bekijk ook:

6 reacties

  • Beantwoorden Mimi 11 mei 2017

    Wat een leuke ideeën! Ik weet wat ik ga maken dit weekend!

  • Beantwoorden Petra 11 mei 2017

    Leuke ideeën weer, dankjewel!
    (Ze verdwijnen wel heel snel 😉 )

    • Beantwoorden Rutger 19 mei 2017

      Ze zijn ook te lekker 🙂

  • Beantwoorden Pamela Feikema 22 mei 2017

    Leuk idee, wel jammer dat je maar een vulling gebruikt en niet meer suggesties daarin geeft.

    • Beantwoorden Rutger 26 mei 2017

      Je kunt werkelijk elke pesto of tapenade gebruiken die je maar lekker vind. Wellicht dat ik in de toekomst nog extra tapenade- en pestorecepten plaats.

    Laat een reactie achter