Volg Rutger Bakt:

Recept: Watermeloen met ouzo en kaneelyoghurt

23 augustus 2016 | Desserts, Recepten | 1 reactie

Watermeloen met ouzo en kaneelyoghurt

 

Dit recept is afkomstig uit het inspirerende boek Greek van George Calombaris. Deze gemarineerde watermeloen is typisch iets voor op een warme zomermiddag. De watermeloen is extra verfrissend als je hem zo uit de koelkast eet. Simpel maar verrassend lekker!

 

Ingrediënten

  • 1/3 watermeloen, geschild, in plakken van 2 centimeter dikte gesneden
  • 60 ml ouzo
  • 95 gr Griekse yoghurt
  • 1-2 tl honing, naar smaak
  • Flinke snuf kaneelpoeder
  • 2 el amadelschaafsel, geroosterd
  • Muntblaadjes, ter garnering

 

Bereiding: Watermeloen met ouzo en kaneelyoghurt

Doe de watermeloen en ouzo in een vacuümzak. Trek die met hoge druk vacuüm om alle lucht te verwijderen en de watermeloen samen te persen. Je kunt de watermeloen en ouzo ook in een afsluitbare diepvrieszak doen, daar zachtjes de lucht uitdrukken en hem dan afsluiten. Leg hem een nacht in de koelkast.

Meng de yoghurt, honing en kaneel.

Haal de watermeloen uit de zak en schik hem op een schaal met de yoghurt. Strooi er amandelschaafsel en muntblaadjes over en serveer.

Nieuwsgierig geworden naar Greek, uit de keuken van George Calombaris? Kijk hier voor meer informatie.
Foto: Erik Spronk
Vorige post Volgende post

Bekijk ook:

1 reactie

  • Beantwoorden Demi | DE KOOKFABRIEK 24 augustus 2016

    Wat een heerlijk fris nagerecht lijkt me dit! Ideaal voor de warme dagen die komen gaan.

  • Laat een reactie achter