Zoals jullie wellicht gezien hebben gebruik ik regelmatig de verse degen van Tante Fanny in mijn recepten. Zo maakte ik eerder al deze heerlijke bladerdeegschelp met aardbeien, deze zomerse abrikozengalette en dit gevlochten speltbrood met aubergine en mozzarella. Tante Fanny heeft aan haar volgers gevraagd waarvan zij nog graag een recept zouden willen. Er kwamen veel lekkere suggesties uit, waaronder die waar dit recept op gebaseerd is. De combinatie van spinazie en feta is een klassieker en altijd een succes! Verpakt in knapperig bladerdeeg en met sesamzaadjes bovenop komt die klassieke combinatie nog meer tot zijn recht. Geniet van deze superlekkere spinazie-fetabroodjes!

Spinazie-fetabroodjes
Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • scheutje olijfolie
  • ¼ ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 200 gr verse bladspinazie
  • 125 gr feta
  • ½ ei, losgeklopt
  • peper & zout
Broodbakbol banner mobiel

Bereiding: Spinazie-fetabroodjes

Verwarm de olie in een koekenpan en bak daar de gesnipperde ui en knoflook in, tot de ui glazig is. Voeg de bladspinazie toe en bak deze mee totdat de spinazie is geslonken. Doe alles in een zeef en laat het mengsel afkoelen en uitlekken.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verbrokkel de feta in een kom en meng deze met het afgekoelde spinaziemengsel. Voeg het halve ei toe en breng de vulling op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar.

Rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Snijd het deeg in de lengte éénmaal in het midden door. Verdeel het spinazie-fetamengsel als twee lange worsten aan een kant op het bladerdeeg (zie foto). Smeer de randjes licht in met water en vouw het deeg over de vulling heen. Druk de naad goed aan. Snijd elke deegreep in 3 stukken. Snijd de losse broodjes aan de bovenkant een paar keer in, dit zorgt voor een lekkere knapperige bovenkant. Bestrijk het deeg met ei en bestrooi de bovenkant met sesamzaadjes. Bak de spinazie-fetabroodjes in 20 – 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze (lauw)warm of afgekoeld.

Spinazie-fetabroodjes
Spinazie-fetabroodjes

Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny degen

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (5)
Sandra 2016-09-16 14:49:36

Wat zien ze er prachtig uit! Die ga ik bakken binnenkort! Lekker!

Beantwoorden
SA
Myriam 2018-03-24 12:49:24

Wellicht een domme vraag. Kan dat ook met spinazie uit een potje? g

Beantwoorden
MY
Rutger 2018-03-26 17:49:29

Als je die heel goed uit laat lekken kan het wel, maar vers is wel het lekkerste.

Beantwoorden
Mylène heuveling 2020-08-03 22:09:48

Kan ik ze eigenlijk invriezen?

Beantwoorden
MY
Rutger 2020-08-10 12:11:22

Dat kan prima!

Beantwoorden
Alice 2021-07-27 12:14:00

Vries je ze dan gebakken in? Alvast bedankt, het ziet er lekker uit.

Beantwoorden
AL
Rutger 2021-07-28 08:44:26

Ja je kunt ze gebakken invriezen en weer iets oppiepen in de oven na het ontdooien.

Beantwoorden
Dionne 2021-09-07 20:34:20

Hoi Rutger, ik ben van plan deze morgen te maken, maar ipv feta, zal ik parmezaan gebruiken (dat heb ik in huis) en kan ik ook vers bladerdeeg maken; naar recept van jou ook?
Bvd! Groeten

Beantwoorden
DI
Rutger 2021-09-13 08:03:04

Heerlijk! Natuurlijk kun je vers bladerdeeg maken, dat is nog lekkerder! De structuur met Parmezaan wordt wel iets anders, maar zeker ook lekker denk ik.

Beantwoorden
Saskia 2022-07-10 09:46:48

Hoi Rutger,

Ik heb over twee dagen een lunch waarbij iedereen iets mee brengt, maar komende dagen geen tijd om het te maken. Hoe lang blijven ze buiten de vriezer lekker?

Beantwoorden
SA
Rutger 2022-07-11 07:57:06

Versgebakken zijn ze het lekkerst; na een dag worden ze al iets minder knapperig.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.