Volg Rutger Bakt:

Recept: Slagroomsoesjes

12 maart 2016 | Friandises, Recepten | 4 reacties

slagroomsoesjes

 

Simpel, maar altijd een succes. Dat zijn deze slagroomsoesjes zeker! Ik ken eigenlijk niemand die ik niet blij kan maken met versgebakken soesjes. En als je ze toch gaat bakken, maak dan gelijk een extra lading. Ongevulde soesjes kun je namelijk heel goed in de diepvries bewaren.

 

Ingrediënten

Voor de soesjes

Verder nodig

  • 500 ml slagroom
  • 60 gram suiker
  • 1 zakje slagroomversteviger, optioneel
  • poedersuiker, om te bestuiven

 

Bereiding: Slagroomsoesjes

Verwarm de oven voor op 210 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het soezendeeg in een spuitzak met een glad spuitmondje van 10 à 12 millimeter en spuit ronde doppen van ongeveer 2 centimeter doorsnede en hoogte op de bakplaat. Je kunt het deeg ook vormen met behulp van twee lepels. Druk met een natte vinger de puntjes bovenop de soesjes plat. Bak de soesjes in 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat de soesjes volledig afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker en eventueel de slagroomversteviger stijf op. Kijk hier voor tips voor goed opgeklopte slagroom. Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een klein glad spuitmondje. Prik met een mes in elk soesje aan de onderkant een gaatje en vul ze door dat gaatje met de slagroom. Bestuif de soesjes tot slot met poedersuiker.

 

slagroomsoesjes

Foto’s: Harold Pereira
Vorige post Volgende post
In september komt Het hartige bakboek uit! Reserveer het hier!

Bekijk ook:

4 reacties

  • Beantwoorden Ilona 13 maart 2016

    Ik heb ze gemaakt, maar voordat ik een foto kon maken was het al op?

  • Beantwoorden Tonny 18 maart 2016

    De soesjes zijn een groot succes, ik heb alleen nog een vraag. Ik heb de soesjes nadat ze afgekoeld waren, gevuld met slagroom en toen net als jij poedersuiker erover gestrooid. Maar toen ik ze na een paar uur uit de koelkast haalde, was de poedersuiker gesmolten. Ik heb het daarna nog eens geprobeerd met icing sugar, maar ook dit smelt. Als je de soesjes in de winkel koopt, staan ze ook in de koeling en zit de poedersuiker er nog wel op. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    • Beantwoorden Rutger 19 maart 2016

      De poedersuiker die er in de winkel en bij de bakker overheen zit is geen poedersuiker, maar decoratiesneeuw. Dit is te koop bij groothandels en beval naast poedersuiker ook zetmeel, waardoor het niet makkelijk oplost. Thuis kun je de soesjes het beste vlak voor het serveren bestrooien met gewone poedersuiker.

  • Beantwoorden Tonny 20 maart 2016

    Dank je wel voor je reactie, zal je raad opvolgen en de poedersuiker vlak voor het serveren erop strooien.

  • Laat een reactie achter