Volg Rutger Bakt:

Philadelphia cheesecakejes met chocolade en frambozen

18 januari 2017 | Recepten, Taart & gebak | 11 reacties

Glutenvrije Philadelphia Cheesecakejes met chocolade en frambozen

 

Cheesecake! Wie houdt er niet van?! Ik kan er heel erg van genieten en was daarom ook erg blij toen ik gevraagd werd voor een superleuk project. De komende weken duik ik namelijk met verschillende bloggers de keuken in om samen Philadelphia cheesecake te maken! Lekker!

De Philadelphia Cheesecake van vandaag is bedacht door Mariette van Zoetrecepten. Zij koos voor een verrassend cheesecakerecept met minder vet en suiker dan je over het algemeen gewend bent bij cheesecake. Deze cheesecakejes hoeven niet gebakken te worden, dus ze zijn ook prima te maken als je geen oven hebt. En ze zijn ook nog eens glutenvrij! Hoe je deze cheesecakejes maakt zie je in het filmpje dat we samen hebben opgenomen.

 

 

Ga je deze cheesecakejes ook maken? Of ga je aan de slag met een ander Philadelphia cheesecakerecept? Deel dan een foto van jouw cheesecake met #MijnPhiladelphiaCheesecake op social media!

 

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 200 gr verse dadels
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 3 el cacaopoeder
  • 150 gr amandelen, grof gehakt
  • 60 gr geraspte kokos

Voor de vulling

Verder nodig

  • boter of olie, om in te vetten
  • verse frambozen, voor bovenop
  • geraspte kokos, om mee te bestrooien

 

Glutenvrije Philadelphia Cheesecakejes met chocolade en frambozen

 

Bereiding: Glutenvrije Philadelphia cheesecakejes met chocolade en frambozen

Doe de dadels in een kom en giet er kokend water op. Laat de dadels 5 minuten weken. Giet de dadels af in een zeef en druk daarbij goed op de dadels, zodat ze niet te nat zijn.

Doe de dadels in een blender of keukenmachine met mes en hak ze fijn. Doe de kokosolie en het cacaopoeder erbij en mix dit er goed door. Meng tot slot met een spatel de gehakte amandelen en de kokosrasp door het mengsel.

Vet de tartelettevormpjes goed in. Druk het dadeldeeg in de vormpjes, zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn met een laagje deeg. Zet de vormpjes ongeveer 2 uur in de koelkast zodat ze goed op kunnen stijven.

Prak de frambozen met een vork fijn. Doe voor de vulling de Philadelphia light en de Griekse yoghurt in een kom en klop deze door elkaar. Voeg de honing en de frambozenmoes toe en meng die door het mengsel.

Doop de tartelettevormpjes voorzichtig met de onderkant voor ongeveer 10 seconden in een bakje met heet water, zo komen de taartbodempjes makkelijker los. Haal zo alle taartjes uit hun vorm en vul die vervolgens met het Philadelphia mengsel. Zet de taartjes nog een half uur in de koelkast zodat de vulling nog iets kan opstijven.

Garneer de chocolade-frambozencheesecakejes voor het serveren met verse frambozen en bestrooi ze met wat geraspte kokos.

 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Philadelphia.

Vorige post Volgende post
In september komt Het hartige bakboek uit! Reserveer het hier!

Bekijk ook:

11 reacties

  • Beantwoorden Daan 18 januari 2017

    Oh wat een geweldig leuk filmpje! Jullie moeten vaker gaan presenteren samen! En het lijkt me ook een superlekker recept. Smullen!

    • Beantwoorden Rutger 18 januari 2017

      Dankjewel! Superleuk om te horen!

  • Beantwoorden Quinty 18 januari 2017

    Dat ziet er heel lekker uit! En ook best gezond volgens mij. Ik heb nog heel veel bramen liggen in mijn vriezer, zou ik die ook kunnen gebruiken?

    • Beantwoorden Rutger 18 januari 2017

      Voor de vulling kan je de ontdooide bramen zeker gebruiken. Voor bovenop is vers fruit wat lekkerder dan fruit dat ingevroren is geweest, maar je zou wel een compote van de bramen kunnen maken en die eroverheen doen. Lekker!

  • Beantwoorden Riny 18 januari 2017

    War end leuk filmpje ga het zeker prove ten, grata meer recepten

  • Beantwoorden Nienke 18 januari 2017

    Zou je de kokosolie ook kunnen vervangen door boter?

  • Beantwoorden Ineke 22 januari 2017

    Dat ziet er lekker uit. Vraagje, ivm pinda/noten allergie kan ik geen amandelen gebruiken. Heb je een tip voor een alternatief?

    • Beantwoorden Rutger 23 januari 2017

      Hoi Ineke! Ik ga het even overleggen me Mariette, zij heeft het recept bedacht. Ik ben niet zo heel erg thuis in dit soort bodems, maar wellicht heeft zij een leuke tip.

      • Beantwoorden Ineke 24 januari 2017

        Dank je. Ik ben benieuwd?

        • Beantwoorden Rutger 27 januari 2017

          Volgens ons moet het wel lukken! Het vervangen van de kokosolie door boter.

    Laat een reactie achter