Volg Rutger Bakt:

Frambozentaart met frangipane – recept

13 mei 2017 | Recepten, Taart & gebak | 3 reacties

Frambozentaart met frangipane

 

Deze frambozentaart is heerlijk zomers! Knapperig deeg, een smaakvolle laag frangipane, romige banketbakkersroom en frisse frambozen! Wat wil je nog meer? Voor de bodem van deze taart met frambozen heb ik een lage taartring gebruikt. Je zou ook een hoge boterkoekvorm kunnen gebruiken, of een springvorm die je tot 1/3 van de zijkant bekleed met deeg. Dit recept is ook heel geschikt om frambozentartelettes mee te maken, gebruik in dat geval tartelettevormpjes of rondoringen.

 

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 175 gr bloem
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 40 gr amandelmeel
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • ¼ tl zout

Voor de frangipane

  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • 50 gr suiker
  • ¼ citroen, rasp
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 50 gr amandelmeel

Verder nodig

 

Frambozentaart met frangipane

 

Bereiding: Frambozentaart met frangipane

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng hier een mooi deeg van. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een lage taartvorm (of taartring) van 20 centimeter doorsnede en ongeveer 2,5 centimeter hoog in met boter. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 à 4 millimeter. Bekleed de vorm met het deeg en laat daarbij het deeg over de rand hangen. Prik het deeg op de bodem meerdere malen in met een vork en laat het nog 20 minuten rusten in de koelkast.

Meng alle ingrediënten voor de frangipane door elkaar en verdeel dat over de bodem. Bak de bodem 15 minuten, snijd het overhangende deeg aan de bovenkant van de vorm van binnen naar buiten recht af. Bak de taartbodem nog 10 tot 20 minuten tot deze gaar en goudbruin is. Laat de bodem afkoelen en verwijder de vorm.

Klop de banketbakkersroom los en verdeel deze over de bodem. Garneer de room met frambozen en bestuif deze licht met poedersuiker.

 

Foto’s: Erik Spronk
Vorige post Volgende post

Bekijk ook:

3 reacties

  • Beantwoorden Sabine 14 mei 2017

    Lekker! ik heb hem voor moederdag gemaakt!

  • Beantwoorden Thea 20 mei 2017

    vraagje: waarom moet je de deeg over de rand laten hangen? en pas na 15 minuten afsnijden om hem vervolgens af te bakken.

    • Beantwoorden Rutger 26 mei 2017

      Als je het deeg niet over de rand laat hangen en gelijk voor het bakken al afsnijdt zal het tijdens het bakken iets naar beneden zakken, waardoor je een lagere en ongelijkmatige taartrand krijgt. Door het halverwege af te snijden krijg je een mooie strakke taartrand.

    Laat een reactie achter