Dit makkelijke dessert is gebaseerd op de klassieker Eton mess. Eerder maakte ik al Eton mess met frambozen en rozenwater, deze keer heb ik gekozen voor Eton mess met sinaasappel. De traditionele Eton mess wordt geserveerd met aardbeien, slagroom en knapperige meringue. In deze variant gaat zowel sinaasappelcurd als verse sinaasappel. Voor een frisser dessert kan je de helft van de slagroom vervangen door 150 gram Griekse yoghurt. Klop in dat geval 125 milliliter slagroom op met de suiker en spatel er daarna de yoghurt door. Alle losse onderdelen kan je goed van tevoren voorbereiden, meng ze alleen pas vlak voor het serveren door elkaar om de verschillende structuren goed te behouden. Het knapperige schuim, de frisse sinaasappel, de romige curd en de geklopte slagroom vormen samen een perfect geheel!

Eton mess met sinaasappel
Ingrediëntenlijst
Broodbakbol banner mobiel

Bereiding: Eton mess met sinaasappel

Klop de slagroom met de suiker stijf.

Verkruimel de meringues grof. Snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliezen uit.

Schep in vier glazen of bakjes een lepel van de slagroom. Doe daar een beetje van de sinaasappelcurd op en bedek dat met één of twee partjes sinaasappel. Bestrooi het met wat meringue en ga weer verder met de slagroom. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Garneer de Eton mess met wat geroosterd amandelschaafsel.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (3)
Decock monique 2017-04-05 09:18:52

Wat is sinaasappelcurd? bij ons in Belgie niet bekend,

Beantwoorden
DE
Rutger 2017-04-05 23:03:00

Als je op het woord 'sinaasapplcurd' klikt bij de ingredienten, dan kom je bij het recept ervoor.

Beantwoorden
Joni 2017-12-21 17:57:11

Voor hoeveel mensen is dit recept?

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-12-22 16:52:49

Voor 4 personen.

Beantwoorden
Marlies 2017-12-26 01:01:44

Het was een heerlijk, mooi en supermakkelijk te maken toetje ter afsluiting van ons kerstdiner.
En ook handig omdat alles van tevoren al klaargemaakt kan.

Dank je wel voor het recept!

Beantwoorden
MA

U kunt niet meer reageren.